Familie van Beerensteyn

Ridder Rinus is 5  jaar oud en wil later een hele sterke ridder worden! Net als zijn vader, Ridder Ferdinand. hij verkleed zich elke dag wel als ridder en gaat dan op avontuur.

 

Ridder Rinus

 Ridder Ferdinand is de sterkste ridder van het land!

 

Hij heeft samen met zijn paard Troyka het koninkrijk van Koning Theeleut al vele malen beschermd tegen grote enge draken. Het liefste traint hij de hele dag door, zodat hij nog sterker word.

 

 

Vrouwe Elize is de moeder van Ridder Rinus. Ze  houdt enorm veel van handwerkjes maken en zingen en de huiskat Ozzie .Koningin Libella is haar beste vriendin en ze  heeft ze de aller knapste en sterkste man van de hele wereld! Ridder Ferdinand.

 

 

 

Ridder Ferdinand

Vrouwe Elize

Familie Den Draek

Prinses Lilly is de prinses van het Drakendal! Ze is gek op dieren en nog gekker op taartjes en snoep.

Ook is ze helemaal gek op buiten spelen, verstoppertje en andere spelletjes. Iedereen in het kasteel doet dan altijd graag mee! Haar beste vrienden zijn Ridder Rinus en Zoe de Fee.

 

Prinses Lilly

Koning Theeleut is de koning van het Drakendal.

Hij is namelijk helemaal gek op thee. Er is zelfs een kamer in zijn paleis ingericht als theekamer. Daar heeft hij een verzameling van wel 1001 soorten thee.  Hij is getrouwd met Koningin Libella die vroeger een fee was. Samen hebben ze een dochter, Prinses Lilly.

 

Koningin Libella is de Koningin van het Drakendal.

Ze is helemaal gek op insecten! Gek he? De meeste mensen zijn er namelijk bang voor. Maar Koningin Libella niet! Ze was namelijk vroeger de grote fee uit

het Wonderbos en houdt enorm van alles uit de natuur. Natuurlijk is ze ook gek op haar lieve dochter, Prinses Lilly en haar man Koning Theeleut.

Koning Theeleut

Koningin Libella

Overige Bewoners

 Mario, Fran├žois en Marian zijn  de koks van het Kasteel

Ze verzorgen dan ook alle maaltijden in het kasteel. Ook bij elk feest of koninklijk bal verzorgen zij de catering . Van  salades tot wild gebraad en van snacks tot aan taarten en cupcakes.

Onze specialiteit is uiteraard de "Draekendalsche koek" voor bij  Koning Theeleuts dagelijkse "Hooche Thee" momentje.

De kasteel koks

 Troyka het paard, Ozzie de kat en Chefke de vogel  zijn de gelukkige winnaars van de "Jouw huisdier in een prentenboek wedstrijd" via de Facebook pagina van Studio RonTom  De getekende versies van deze huisdieren  mogen voor altijd in het Drakendal wonen.

Troyka is het paard van Ridder Ferdinand, Ozzie de huiskat van Ridder Rinus en de vogel Chefke neemt alle bestellingen op in de Kasteel Keuken.

Huisdieren

Copyright 2015 Studio RonTom